Zde se nacházíte: Home > Akce a kampaně
Podkategorie:

Článek: Přidejte se k oslavám světového dne bahňáků!

Světový den bahňáků (World Shorebirds Day) letos oslavíme ve středu 6. září. Tento den si lidé po celém světě připomenou, jak důležitá je ochrana a výzkumu těchto jedinečných, zpravidla extrémně daleko migrujících, často ohrožených a silně ubývajících druhů ptáků.



Společně s řadou propagačních akcí se ve dnech 1.–7. září 2017 uskuteční Celosvětové sčítání bahňáků (Global Shorebird Counts). Také v České republice bychom rádi přispěli co nejintenzivnějším sčítáním bahňáků. Do mapování se přitom může zapojit každý, je to totiž velmi jednoduché – vydejme se k rybníkům, mokřinám nebo do polí a sčítejme bahňáky – mohou být kdekoliv! Je možné si předem zaregistrovat sčítací lokality, ale není to nutné.

K odevzdání dat bude využita faunistická databáze ČSO Avif. Do této databáze zadávejte všechna svá zjištění bahňáků během týdne od 1. do 7. září 2017, a to kdekoliv na území ČR, a nezapomeňte vyplnit GPS souřadnice lokality. Nezapomeňte doplnit také čas pozorování na dané lokalitě, biotop a jakékoliv další podrobnosti.

Ukažme světu, že i v ČR je možné zastihnout nemalé množství bahňáků a oslavme společně jejich jedinečnost!
Těšíme se na Vaši spolupráci!

Kontakt pro další informace:
Vojtěch Kubelka

Koordinátor Skupiny pro výzkum a ochranu bahňáků v ČR
kubelkavgmail.com
29.08.2017
Počet názorů: 0 Přidat názor

Reakce čtenářů



    © Česká společnost ornitologická 2002-2017
    Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce. ISSN 1803-6791