Zde se nacházíte: Home > O ptactvu > Slovníky
Podkategorie:

Článek: Česko-německý slovník vybraných druhů ptáků

Seznam, který může sloužit jako slovníček pro vyhledávání jednotlivých jmen, obsahuje téměř 800 druhů ptáků (zejména evropské druhy). Jedná se o orientační přehled a nelze jej považovat za platné názvosloví.

Pro vyhledávání lze použít kláves CTRL+F

Albatros černobrvý - Mollymauk
Albatros stěhovavý - Wanderalbatros
Albatros šedohlavý - Graukopfalbatros
Alexandr malý - Halsbandsittich
Alka malá - Tordalk
Alkoun černohrdlý - Silberalk
Alkoun chocholatý - Schopfalk
Alkoun malý - Krabbentaucher
Alkoun obecný - Gryllteiste
Alkoun papouškovitý - Rotschnabelalk
Alkoun tlustozobý - Dickschnabellumme
Alkoun úzkozobý - Trottellumme
Astrild oranžovolící - Orangebäckchen
Astrild tygří - Tigerfink
Astrild vlnkovaný - Wellenastrild
Bartramie dlouhoocasá - Bartrams Uferläufer
Bažant diamantový - Diamantfasan
Bažant královský - Königsfasan
Bažant obecný - Fasan
Bažant zlatý - Goldfasan
Běhulík plavý - Rennvogel
Bekasina asijská - Stiftbekassine
Bekasina lesní - Waldbekassine
Bekasina otavní - Bekassine
Bekasina větší - Doppelschnepfe
Bělokur horský - Alpenschneehuhn
Bělokur rousný - Moorschneehuhn
Bělořit bělohlavý / Bělořit plešanka - Nonnensteinschmätzer
Bělořit černohřbetý - Schwarzrücken-Steinschmätzer
Bělořit černý - Trauersteinschmätzer
Bělořit červenoocasý - Rostbürzel-Steinschmätzer
Bělořit chocholatý - Kappensteinschmätzer
Bělořit kyperský - Zypernsteinschmätzer
Bělořit okrový - Mittelmeersteinschmätzer
Bělořit plavý - Isabellsteinschmätzer
Bělořit pouštní - Wüstensteinschmätzer
Bělořit saharský - Saharasteinschmätzer
Bělořit skalní - Felsensteinschmätzer
Bělořit šedohlavý - Fahlbürzel-Steinschmätzer
Bělořit šedý - Steinschmätzer
Berneška bělolící - Nonnengans
Berneška rudokrká - Rothalsgans
Berneška tmavá - Ringelgans
Berneška velká - Kanadagans
Bobolink kanadský / Vlhovec rýžový / Bobolink americký - Reisstärling
Bramborníček černohlavý - Schwarzkehlchen
Bramborníček hnědý - Braunkehlchen
Bramborníček kanárský - Kanarenschmätzer
Brhlík americký - Kappenkleiber
Brhlík kabylský - Kabylenkleiber
Brhlík korsický - Korsenkleiber
Brhlík lesní - Kleiber
Brhlík skalní - Felsenkleiber
Brhlík turecký - Krüpers Kleiber
Brhlík východní - Klippenkleiber
Brkoslav severní - Seidenschwanz
Břehouš černoocsasý - Uferschnepfe
Břehouš Hudsonův - Amerikanische Uferschnepfe
Břehouš rudý - Pfuhlschnepfe
Břehule hnědohrdlá - Braunkehl-Uferschwalbe
Břehule říční - Uferschwalbe
Budníček dvoupruhý - Middendorfflaubsänger
Budníček horský - Berglaubsänger
Budníček kavkazský - Bergzilpzalp
Budníček lesní - Waldlaubsänger
Budníček menší - Zilpzalp
Budníček pruhohlavý - Gelbbrauenlaubsänger
Budníček severní - Nordischer Laubsänger
Budníček středoasijský - Gelbbrauenlaubsänger
Budníček temný - Dunkellaubsänger
Budníček tlustozobý - Bartlaubsänger
Budníček větší - Fitis
Budníček zelený - Grünlaubsänger / Grüner Laubsänger
Budníček zlatohlavý - Goldhähnschenlaubsänger
Budníček žlutavý - Wacholderlaubsänger
Bukač severoamerický - Amerikanische Rohrdommel
Bukač velký - Rohrdommel
Bukáček bažinný - Amerikanische Zwergdommel
Bukáček malý - Zwergreiher
Bukáček východní - Mandschurendommel
Bulbul arabský - Augenstreifbülbül
Bulbul zahradní - Graubülbül
Buřňáček americký - Büntfussige Sturmschwalbe
Buřňáček bělavý - Wellenläufer
Buřňáček běločelý - Weissgesichtsturmschwalbe
Buřňáček madeirský - Madeira-Wellenläufer
Buřňáček malý - Sturmschwalbe
Buřňáček vlaštovčí - Swinhoewellenläufer
Buřňák arabský - Jouaninsturmvogel
Buřňák Bulwerův - Bulwersturmvogel
Buřňák černotemenný - Schwarzkappensturmtaucher / Teufelssturmvogel
Buřňák kadeřavý - Weichfedersturmvogel
Buřňák kapverdský - Kapverden-Sturmvogel
Buřňák lední - Eissturmvogel
Buřňák madeirský - Madeirasturmvogel
Buřňák mauritánský - Balearen-Sturmtaucher
Buřňák menší - Kleiner Sturmtaucher
Buřňák obrovský - Riesensturmvogel
Buřňák severní - Schwarzschnabelsturmtaucher
Buřňák středomořský - Yelkouan-Sturmtaucher
Buřňák šedý - Gelbschnabelsturmtaucher
Buřňák tmavý - Dunkler Sturmtaucher
Buřňák velký - Grosser Sturmtaucher
Cetie jižní - Seidensänger
Cistovník rákosníkový - Cistensänger
Cvrčilka pruhovaná - Streifenschwirl
Cvrčilka říční - Schlagschwirl
Cvrčilka slavíková - Rohrschwirl
Cvrčilka tajgová - Riesenschwirl
Cvrčilka zelená - Feldschwirl
Cvrčilka žíhaná - Strichelschwirl
Čáp bílý - Weissstorch
Čáp černý - Schwarzstorch
Čečetka zimní / Čečetka obecná - Birkenzeisig
Čečetka bělavá - Polarbirkenzeisig
Čejka černoprsá - Rotlappenkiebitz
Čejka chocholatá - Kiebitz
Čejka trnitá - Spornkiebitz
Červenka obecná - Rotkehlchen
Čírka modrá - Knäkente
Čírka modrokřídlá - Blauflügelente
Čírka obecná - Krickente
Čírka sibiřská - Gluckente
Čírka skořicová - Zimtente
Čírka srpoperá - Sichelente
Čírka úzkozobá - Marmelente
Čížek lesní - Erlenzeisig
Datel černý - Schwarzspecht
Datel rudohrdlý - Saftlecker
Datel zlatý - Goldspecht
Datlík tříprstý - Dreizehenspecht
Dlask tlustozobý - Kernbeisser
Dlask žlutočelý - Abendkernbeisser
Dlaskovec růžovoprsý / Kardinál růžovoprsý - Schwarzkopfkernknacker
Drop malý - Zwergtrappe
Drop obojkový - Kragentrappe
Drop velký - Grosstrappe
Drozd brávník - Misteldrossel
Drozd cvrčala - Rotdrossel
Drozd kvíčala - Wacholderdrossel
Drozd lesní - Walddrossel
Drozd malý - Zwergdrossel
Drozd pestrý - Erddrossel
Drozd plavý - Weissbrauendrossel
Drozd proměnlivý - Rotkehldrossel
Drozd proměnlivý - Schwarzkehldrossel
Drozd rezavoocasý - Einsiedlerdrossel
Drozd rezavý - Naumannsdrossel
Drozd rezavý - Rostflügeldrossel
Drozd severoindický - Einfarbdrossel
Drozd stěhovavý - Wanderdrossel
Drozd šedolící - Grauwangendrossel
Drozd tmavý - Sibirische Drossel
Drozd Wilsonův - Wilsondrossel
Drozd zpěvný - Singdrossel
Drozdec hnědý - Rote Spottdrossel
Drozdec karolinský - Katzendrossel
Drozdec mnohohlasý - Spottdrossel
Dřemlík tundrový - Merlin
Dudek chocholatý - Wiedehopf
Dytík úhorní - Triel
Faeton červenozobý - Rotschnabel-Topikvogel
Frankolín dvouostruhý - Doppelspornfrankolin
Frankolín obecný - Halsband Frankolin
Fregatka vznešená - Prachtfregattvogel
Havran polní - Saatkrähe
Hohol bělavý - Büffelkopfente
Hohol islandský - Spatelente
Hohol severní - Schellente
Hoholka lední - Eisente
Holub dlouhoprstý - Silberhalstaube
Holub doupňák - Hohltaube
Holub hřivnáč - Ringeltaube
Holub kanárský - Kanarentaube
Holub skalní - Felsentaube
Holub vavřínový - Lorbeertaube
Holub žlutooký - Gelbaugentaube
Hrdlička divoká - Turteltaube
Hrdlička kapská / Holoubek kapský - Kaptäubchen
Hrdlička karolinská / Hrdlička kubánská - Trauertaube
Hrdlička senegalská - Palmtaube
Hrdlička východní - Orient Turteltaube
Hrdlička zahradní - Türkentaube
Husa běločelá - Blässgans
Husa bělostná - Zwergschneegans
Husa krátkozobá - Kurzschnabelgans
Husa malá - Zwerggans
Husa polní - Saatgans
Husa sněžní - Schneegans
Husa tibetská - Streifengans
Husa velká - Graugans
Husice liščí - Brandente
Husice nilská - Nilgans
Husice rezavá - Rostgans
Husička dvoubarvá - Gelbbrust-Pfeifgans
Husička vdovka - Witwenpfeifgans
Hvízdák americký - Nordamerikanische Pfeifente
Hvízdák euroasijský - Pfeifente
Hýl azorský - Azorengimpel
Hýl křivčí - Hakengimpel
Hýl mongolský - Mongolengimpel
Hýl obecný - Gimpel
Hýl pouštní - Wüstengimpel
Hýl pustinný / Hýl šedavý - Weißflügelgimpel
Hýl rudokřídlý - Rotflügelgimpel
Hýl rudý - Karmingimpel
Hýl růžový - Rosengimpel
Hýl sinajský - Einödgimpel
Hýl velký - Berggimpel
Chaluha malá - Falkenraubmöwe
Chaluha pomořanská - Spatelraubmöwe
Chaluha příživná - Schmarotzerraubmöwe
Chaluha velká - Grosse Raubmöwe
Chocholouš obecný - Haubenlerche
Chocholouš vavřínový - Theklalerche
Chřástal kropenatý - Tüpfelsumpfhuhn
Chřástal malý - Kleines Sumpfhuhn
Chřástal nejmenší - Zwergsumpfhuhn
Chřástal polní - Wachtelkönig
Chřástal sora - Carolinasumpfhuhn
Chřástal vodní - Wasserralle
Ibis hnědý - Sichler
Ibis posvátný - Heiliger Ibis
Ibis skalní - Waldrapp
Iranie bělohrdlá / Slavík bělohrdlý - Weisskehlsänger
Jeřáb bílý - Schneekranich
Jeřáb kanadský - Kanadischer Kranich
Jeřáb panenský - Jungfernkranich
Jeřáb popelavý - Kranich
Jeřábek lesní - Haselhuhn
Jespáček ploskozobý - Sumpfläufer
Jespák aljašský - Bergstrandläufer
Jespák bojovný - Kampfläufer
Jespák dlouhokřídlý - Baird-Strandläufer
Jespák dlouhonohý - Bindenstrandläufer
Jespák dlouhoprstý - Langzehen-Strandläufer
Jespák klínoocasý - Spitzschwanzstrandläufer
Jespák křivozobý - Sichelstrandläufer
Jespák malý - Zwergstrandläufer
Jespák mořský - Meerstrandläufer
Jespák nejmenší - Wiesenstrandläufer
Jespák obecný - Alpenstrandläufer
Jespák písečný - Sanderling
Jespák plavý - Grasläufer
Jespák rezavý - Knutt
Jespák rudokrký - Rotkehlstrandläufer
Jespák skvrnitý - Graubruststrandläufer
Jespák srostloprstý - Sandstrandläufer
Jespák šedý - Temminckstrandläufer
Jespák tundrový - Weissbürzelstrandläufer
Jespák velký - Großer Knutt
Jestřáb lesní - Habicht
Jestřáb volavý - Graubürzel-Singhabicht
Jiřička obecná - Mehlschwalbe
Kačka strakatá - Kragenente
Kachna divoká - Stockente
Kachna tmavá - Dunkelente
Kachnice bělohlavá - Weisskopfruderente
Kachnice kaštanová - Schwarzkopfruderente
Kachnička karolínská - Brautente
Kachnička mandarínská - Mandarinente
Kajka bělohlavá - Scheckente
Kajka brýlatá - Plüschkopfente
Kajka královská - Prachteiderente
Kajka mořská - Eiderente
Kalandra bělokřídlá - Weissflügellerche
Kalandra černá - Mohrenlerche
Kalandra horská - Bergkalanderlerche
Kalandra zpěvná - Kalanderlerche
Kalous jednobarvý - Kapohreule
Kalous pustovka - Sumpfohreule
Kalous ušatý - Waldohreule
Kameňáček pestrý - Steinwälzer
Kanár divoký - Kanarengirlitz
Káně bělohrdlá - Präriebussard
Káně bělochvostá - Adlerbussard
Káně lesní - Mäusebussard
Káně rousná - Rauhfussbussard
Kavče červenozobé - Alpenkrähe
Kavče žlutozobé - Alpendohle
Kavka obecná - Dohle
Kavka strakovitá - Elsterdohle
Keptuška běloocasá - Weisschwanzkiebitz / Weisschwanz-Steppenkiebitz
Keptuška stepní - Steppenkiebitz
Koliha malá - Regenbrachvogel
Koliha nejmenší - Zwergbrachvogel
Koliha severní - Eskimobrachvogel
Koliha tenkozobá - Dünnschnabelbrachvogel
Koliha velká - Grosser Brachvogel
Kolpík bílý - Löffler
Konipas bílý - Bachstelze
Konipas citrónový - Zitronenstelze
Konipas horský - Bergstelze
Konipas luční - Schafstelze
Konopka obecná - Hänfling
Konopka žlutozobá - Berghänfling
Kopřivka obecná - Schnatterente
Kormorán chocholatý - Krähenscharbe
Kormorán malý - Zwergscharbe
Kormorán ušatý - Ohrenscharbe
Kormorán velký - Kormoran
Koroptev arabská - Arabisches Wüstenhuhn
Koroptev polní - Rebhuhn
Koroptev pouštní - Persisches Wüstenhuhn
Kos černý - Amsel
Kos horský - Ringamsel
Krahujec krátkoprstý - Kurzfangsperber
Krahujec obecný - Sperber
Krahujec šikra - Schikra
Králíček obecný - Wintergoldhähnchen
Králíček ohnivý - Sommergoldhähnchen
Krkavec hnědokrký - Wüstenrabe
Krkavec krátkoocasý - Borstenrabe
Krkavec velký - Kolkrabe
Krocan divoký - Truthuhn
Krutihlav obecný - Wendehals
Křepel kalifornský - Schopfwachtel
Křepel virginský - Baumwachtel
Křepelka polní - Wachtel
Křivka bělokřídlá - Bindenkreuzschnabel
Křivka obecná - Fichtenkreuzschnabel
Křivka skotská - Schottischer Kreuzschnabel
Křivka velká - Kiefernkreuzschnabel
Kukačka černozobá - Schwarzschnabelkuckuck
Kukačka dešťová - Gelbschnabelkuckkuck
Kukačka chocholatá - Häherkuckuck
Kukačka obecná - Kuckuck
Kukačka prostřední - Hopfkuckuck
Kulík africký - Hirtenregenpfeifer
Kulík bledý - Kiebitzregenpfeifer
Kulík Bonapartův - Weissstirnregenpfeifer
Kulík hnědokřídlý - Sibirischer Goldregenpfeifer
Kulík hnědý - Mornell
Kulík kaspický - Wermutregenpfeifer
Kulík menší - Mongolenregenpfeifer
Kulík mořský - Seeregenpfeifer
Kulík písečný - Sandregenpfeifer
Kulík pouštní - Wüstenregenpfeifer
Kulík říční - Flussregenpfeifer
Kulík zlatý - Goldregenpfeifer
Kulík zrzoocasý - Keilschwanzregenpfeifer
Kulík žlutý - Sibirischer Goldregenpfeifer
Kulíšek nejmenší - Sperlingskauz
Kvakoš noční - Nachtreiher
Labuť malá - Zwergschwan
Labuť velká - Höckerschwan
Labuť zpěvná - Singschwan
Ledňáček hnědohlavý - Braunliest
Ledňáček říční - Eisvogel
Lejsek bělokrký - Halsbandschnäpper
Lejsek černohlavý - Trauerschnäpper
Lejsek černokrký - Halbringschnäpper
Lejsek jedlový - Mugimakischnäpper
Lejsek malý - Zwergschnäpper
Lejsek šedý - Grauschnäpper
Lejsek šírozobý - Braunschnäpper
Lejsek žlutohřbetý - Narzissenschnäpper
Lelek egyptský - Pharaonen-Nachtschwalbe
Lelek lesní - Nachtschwalbe
Lelek rudokrký - Rothalsziegenmelker
Lelek sokolí - Falken-Nachtschwalbe
Lesňáček bažinný - Palmenwaldsänger
Lesňáček černobílý - Kletterwaldsänger
Lesňáček černohlavý - Streifenwaldsänger
Lesňáček kápový - Kapuzenwaldsänger
Lesňáček lejskovitý - Schnäpperwaldsänger
Lesňáček mniší - Mönchswaldsänger
Lesňáček modrý - Meisensänger
Lesňáček olivový - Brauenwaldsänger
Lesňáček pobřežní - Drosselwaldsänger
Lesňáček severní - Magnolienwaldsänger
Lesňáček skvrnitý - Tigerwaldsänger
Lesňáček stromový - Fichtenwaldsänger
Lesňáček zlatohlavý - Kronwaldsänger
Lesňáček zlatokřídlý - Goldflügel-Waldsänger
Lesňáček zlatotemenný - Pieperwaldsänger
Lesňáček žlutohrdlý - Gelbkehlchen
Lesňáček žlutotemenný - Gelbscheitel-Waldsänger
Linduška dlouhozobá - Langschnabelpieper
Linduška horská - Wasserpieper
Linduška kanárská - Kanarenpieper
Linduška lesní - Baumpieper
Linduška luční - Wiesenpieper
Linduška mongolská - Steppenpieper
Linduška rudokrká - Rotkehlpieper
Linduška sibiřská - Petschorapieper
Linduška skalní - Strandpieper
Linduška úhorní - Brachpieper
Linduška velká - Spornpieper
Linduška zelená - Waldpieper
Linduška žlutobřichá - Pazifischer Wasserpieper
Luňák červený - Rotmilan
Luňák hnědý - Schwarzmilan
Luněc šedý - Gleitaar
Lyska americká - Amerikanisches Bläßhuhn
Lyska černá - Blässhuhn
Lyska hřebenatá - Kammblässhuhn
Lyskonoh dlouhozobý - Wilsons Wassertreter
Lyskonoh ploskozobý - Thorshühnchen
Lyskonoh úzkozobý - Odinshühnchen
Lžičák pestrý - Löffelente
Majna chocholatá - Haubenmaina
Majna obecná - Hirtenmaina
Mandelík hajní - Blauracke
Mlynařík dlouhoocasý - Schwanzmeise
Modruška lesní - Blauschwanz
Morčák chocholatý - Kappensäger
Morčák malý / Morčák bílý - Zwergsäger
Morčák prostřední - Mittelsäger
Morčák velký - Gänsesäger
Moták lužní - Wiesenweihe
Moták pilich - Kornweihe
Moták pochop - Rohrweihe
Moták stepní - Steppenweihe
Moudivláček lužní - Beutelmeise
Nody obecný - Noddi
Orebice čukar - Chukarhuhn
Orebice horská - Steinhuhn
Orebice pouštní - Felsenhuhn
Orebice rudá - Rothuhn
Orel Adalbertův - Spanischer Kaiseradler
Orel jestřábí - Habichtsadler
Orel královský - Kaiseradler
Orel křiklavý - Schreiadler
Orel mořský - Seeadler
Orel nejmenší - Zwergadler
Orel okrový - Raubadler
Orel páskovaný - Bindenseeadler
Orel skalní - Steinadler
Orel stepní - Steppenadler
Orel volavý - Schelladler
Orlík krátkoprstý - Schlangenadler
Orlosup bradatý - Bartgeier
Orlovec říční - Fischadler
Ořešník kropenatý - Tannenhäher
Ostralka štíhlá - Spiessente
Ostříž jižní - Eleonorenfalke
Ostříž lesní - Baumfalke
Ostříž popelavý - Schieferfalke
Ouhorlík černokřídlý - Schwarzflügelbrachschwalbe
Ouhorlík indomalajský - Orient-Brachschwalben
Ouhorlík stepní - Rotflügelbrachschwalbe
Papežík americký / Kardinál tmavokřídlý - Dickzissel
Papežík indigový - Indigofink
Papežík lazurový - Lazulifink
Papežík modrý - Azurbischof
Papežík zelenohřbetý - Papstfink
Papoušek mniší / Mníšek šedý - Mönchssittich
Papuchalk ploskozobý - Papageitaucher
Pelikán africký - Rötelpelikan
Pelikán bílý - Rosapelikan
Pelikán kadeřavý - Krauskopfpelikan
Pěnice bělohrdlá - Samtkopfgrasmücke
Pěnice brýlatá - Brillengrasmücke
Pěnice černohlavá - Mönchsgrasmücke
Pěnice hnědokřídlá - Dorngrasmücke
Pěnice kaštanová - Provencegrasmücke
Pěnice kyperská - Schuppengrasmücke
Pěnice malá - Wüstengrasmücke
Pěnice mistrovská - Orpheusgrasmücke
Pěnice pokřovní - Klappergrasmücke
Pěnice Rüppellova / Pěnice Rüpellova - Maskengrasmücke
Pěnice sardinská - Sardengrasmücke
Pěnice slavíková - Gartengrasmücke
Pěnice Tristramova - Atlasgrasmücke
Pěnice uzdičková - Tamariskengrasmücke
Pěnice vlašská - Sperbergrasmücke
Pěnice vousatá - Bartgrasmücke
Pěnkava jikavec - Bergfink
Pěnkava kanárská - Teydefink
Pěnkava obecná - Buchfink
Pěnkavák sněžný - Schneefink
Perepel evropský - Spitzenschwanzlaufhühnchen
Pěvec ryšavý - Heckensänger
Pěvuška černohrdlá - Schvarzkehlbraunelle
Pěvuška horská - Bergbraunelle
Pěvuška modrá - Heckenbraunelle
Pěvuška podhorní - Alpenbraunelle
Pěvuška skalní - Felsenbraunelle
Pipilo rudooký - Grundammer
Pisík americký - Amerikanischer Uferläufer
Pisík obecný - Flussuferläufer
Pisila čáponohá - Stelzenläufer
Plameňák chilský - Chileflamingo
Plameňák malý - Zwergflamingo
Plameňák růžový - Flamingo
Polák chocholačka - Reiherente
Polák kaholka - Bergente
Polák malý - Moorente
Polák proužkovaný - Ringschnabelente
Polák velký - Tafelente
Polák vlnkovaný - Kleine Bergente
Poštolka jižní - Rötelfalke
Poštolka obecná - Turmfalke
Poštolka pestrá - Buntfalke
Poštolka rudonohá - Rotfussfalke
Potápka americká - Bindentaucher
Potápka černokrká - Schwarzhalstaucher
Potápka malá - Zwergtaucher
Potápka roháč - Haubentaucher
Potápka rudokrká - Rothalstaucher
Potápka žlutorohá - Ohrentaucher
Potáplice lední - Eistaucher
Potáplice malá - Sterntaucher
Potáplice severní - Prachttaucher
Potáplice žlutozobá - Gelbschnabel-Eistaucher
Prinie křovinná - Wüstenprinie
Prinie půvabná - Streifenprinie
Puštík bělavý - Habichtskauz
Puštík obecný - Waldkauz
Puštík předoasijský - Fahlkauz
Puštík vousatý - Bartkauz
Racek arménský - Armeniermöwe
Racek atlantický - Aztekenmöwe
Racek bělohlavý - Weisskopfmöwe
Racek bělooký - Weißaugenmöwe
Racek Bonapartův - Bonaparte-Möwe
Racek bouřní - Sturmmöwe
Racek černohlavý - Schwarzkopfmöwe
Racek delawarský - Ringschnabelmöwe
Racek Franklinův - Franklinmöwe
Racek chechtavý - Lachmöwe
Racek malý - Zwergmöwe
Racek mořský - Mantelmöwe
Racek polární - Polarmöwe
Racek růžový - Rosenmöwe
Racek Sabinův - Schwalbenmöwe
Racek sněžní - Elfenbeinmöwe
Racek stříbřitý - Silbermöwe
Racek šedý - Eismöwe
Racek tenkozobý - Dünnschnabelmöwe
Racek tříprstý - Dreizehenmöwe
Racek tříprstý - Dreizehenmöwe
Racek velký - Fischmöwe
Racek zelenonohý - Korallenmöwe
Racek žlutonohý - Heringsmöwe
Rákosník obecný - Teichrohrsänger
Rákosník ostřicový - Seggenrohrsänger
Rákosník plavý - Feldrohrsänger
Rákosník pokřovní - Buschrohrsänger
Rákosník proužkovaný - Schilfrohrsänger
Rákosník tamaryškový - Mariskensänger
Rákosník velký - Drosselrohrsänger
Rákosník zpěvný - Sumpfrohrsänger
Raroh jižní - Lannerfalke
Raroh lovecký - Gerfalke
Raroh velký - Würgfalke
Rehek bělotemenný - Rieseur Rotschwanz
Rehek domácí - Hausrotschwanz
Rehek severoafrický - Diademrotschwanz
Rehek zahradní - Gartenrotschwanz
Rorýs domovní - Weissbürzelsegler
Rorýs jednobarvý - Einfarbsegler
Rorýs kaferský - Kaffernsegler
Rorýs obecný - Mauersegler
Rorýs ostnitý - Kaminsegler
Rorýs pacifický - Sibirischer Segler
Rorýs šedohnědý - Fahlsegler
Rorýs velký - Alpensegler
Rorýs východní - Stachelschwanzsegler
Rybák aleutský - Aleuten-Seeschwalbe
Rybák bahenní - Weissbartseeschwalbe
Rybák bělokřídlý - Weissflügelseeschwalbe
Rybák bengálský - Rüppellseeschwalbe
Rybák černohřbetý - Russ-Seeschwalbe
Rybák černozobý - Lachseeschwalbe
Rybák černý - Trauerseeschwalbe
Rybák dlouhoocasý - Küstenseeschwalbe
Rybák Forsterův - Sumpfseeschwalbe
Rybák Gmelinův - Zügelseeschwalbe
Rybák chocholatý - Eilseeschwalbe
Rybák kouřový - Schmuckseeschwalbe
Rybák královský - Königsseeschwalbe
Rybák malý - Zwergseeschwalbe
Rybák obecný - Flusseeschwalbe
Rybák rajský - Rosenseeschwalbe
Rybák severní - Brandseeschwalbe
Rybák velkozobý - Raubseeschwalbe
Rybařík jižní - Graufischer
Rybařík pruhoprsý - Gürtelfischer
Sedmihlásek hajní - Gelbspötter
Sedmihlásek malý - Buschspötter
Sedmihlásek olivní - Olivenspötter
Sedmihlásek ostnitý - Dornspötter
Sedmihlásek šedý - Blasspötter
Sedmihlásek švitořivý - Orpheusspötter
Skalníček černý - Schwarzschwanz
Skalník modrý - Blaumerle
Skalník zpěvný - Steinrötel
Skorec vodní - Wasseramsel
Skřivan dudkovitý - Wüstenläuferlerche
Skřivan Dupontův - Dupontlerche
Skřivan indický - Kleine Feldlerche
Skřivan lesní - Heidelerche
Skřivan ouškatý - Ohrenlerche
Skřivan plavobřichý - Einödlerche
Skřivan polní - Feldlerche
Skřivan pouštní - Steinlerche
Skřivan pruhoocasý - Sandlerche
Skřivan růžkatý - Saharaohrenlerche
Skřivan tlustozobý - Knackerlerche
Skřivánek indický - Uferlerche
Skřivánek krátkoprstý - Kurzzehenlerche
Skřivánek menší - Stummellerche
Slavík kaliopa - Rubinkehlchen
Slavík modráček - Blaukehlchen
Slavík obecný - Nachtigall
Slavík tmavý - Sprosser
Slípka Allenova - Afrikanisches Sultanshuhn / Bronzesultanshuhn
Slípka modrá - Purpurhuhn
Slípka zelenonohá - Teichhuhn
Slípka žlutonohá - Amerika-Sultanshuhn
Slučka malá - Zwergschnepfe
Sluka lesní - Waldschnepfe
Slukovec dlouhozobý - Schlammläufer
Slukovec krátkozobý - Kurzschnabelschlammläufer
Sněhule severní - Schneeammer
Sojka modrá - Blauelster
Sojka obecná - Eichelhäher
Sojka zlověstná - Unglückshäher
Sokol stěhovavý - Wanderfalke
Sokol šahin - Wüstenfalke
Sova pálená - Schleiereule
Sovice krahujová - Sperbereule
Sovice sněžní - Schneeeule
Stehlík obecný - Distelfink
Stepokur hnědobřichý - Braunbauch-Flughuhn
Stepokur kirgizský - Steppenhuhn
Stepokur korunkatý - Kronenflughuhn
Stepokur krásný - Spiessflughuhn
Stepokur písečný - Sandflughuhn
Stepokur pruhovaný - Wellenflughuhn
Stepokur saharský - Tropfenflughuhn
Straka obecná - Elster
Strakapoud bělohřbetý - Weissrückenspecht
Strakapoud jižní - Blutspecht
Strakapoud malý - Kleinspecht
Strakapoud prostřední - Mittelspecht
Strakapoud velký - Buntspecht
Strdimil palestinský - Jerichonektarvogel
Strnad bělohlavý - Fichtenammer
Strnad bělohrdlý - Weisskehlammer
Strnad Buchananův - Steinortolan
Strnad cvrčivý - Zaunammer
Strnad černohlavý - Kappenammer
Strnad hnědohlavý - Braunkopfammer
Strnad luční - Grauammer
Strnad malinký - Zwergammer
Strnad obecný - Goldammer
Strnad obojkový - Weidenammer
Strnad olivový - Maskenammer
Strnad pruhovaný - Hausammer
Strnad rákosní - Rohrammer
Strnad rezavý - Rötelammer
Strnad rolní - Waldammer
Strnad severní - Spornammer
Strnad střešní - Dachsammer
Strnad stříbrohlavý - Silberkopfammer
Strnad šedokrký - Grauer Ortolan
Strnad šedoramenný - Grauschulterrohrammer
Strnad šedý - Kleinasiatische Ammer
Strnad viničný - Zippammer
Strnad zahradní - Ortolan
Strnad zlatobrvý - Prachtammer
Strnadec liščí - Fuchsammer
Strnadec savanový - Grasammer
Strnadec zimní - Winter-Junco
Strnadec zpěvný - Singammer
Strnádka travní - Rainammer
Stříbrozobka malabarská - Indischer Silberschnabel
Střízlík obecný - Zaunkönig
Sup bělohlavý - Gänsegeier
Sup bengálský - Bengalengeier
Sup hnědý - Mönchsgeier
Sup královský - Ohrengeier
Sup mrchožravý - Schmutzgeier
Sýc rousný - Rauhfusskauz
Sýček obecný - Steinkauz
Sýkora azurová - Lasurmeise
Sýkora babka - Sumpfmeise
Sýkora koňadra - Kohlmeise
Sýkora laponská - Lapplandsmeise
Sýkora lužní - Mönchsmeise
Sýkora modřinka - Blaumeise
Sýkora parukářka - Haubenmeise
Sýkora temná - Trauermeise
Sýkora uhelníček - Tannenmeise
Sýkořice vousatá - Bartmeise
Šoupálek dlouhoprstý - Waldbaumläufer
Šoupálek krátkoprstý - Gartenbaumläufer
Špaček jednobarvý - Einfarbstar
Špaček obecný - Star
Špaček růžový - Rosenstar
Špaček Tristramův - Tristramstar
Tangara ohnivá - Sommertangare
Tangara šarlatová - Scharlachtangare
Tenkozobec opačný - Säbelschnäbler
Terej bílý - Basstölpel
Terej žlutonohý - Weißbauchtölpel
Tetřev hlušec - Auerhuhn
Tetřívek kavkazský - Kaukasusbirkhuhn
Tetřívek obecný - Birkhuhn
Timálie akáciová - Akaziendrossling
Timálie šedá - Graudrossling
Trupiál baltimorský - Baltimoretrupial
Ťuhýk černohřbetý - Maskenwürger
Ťuhýk hnědý - Rotschwanzwürger
Ťuhýk královský - Schachwürger
Ťuhýk menší - Schwarzstirnwürger
Ťuhýk obecný - Neuntöter
Ťuhýk rudohlavý - Rotkopfwürger
Ťuhýk senegalský - Senegaltschagra
Ťuhýk stepní - Mittelmeer-Raubwürger
Ťuhýk středoasijský - Isabellwürger
Ťuhýk šedý - Raubwürger
Turpan černý - Trauerente
Turpan hnědý - Samtente
Turpan pestrozobý - Brillenente
Tyranovec domácí - Phoebe
Tyranovec zelenavý - Buchentyrann
Ústřičník velký - Austernfischer
Včelojed lesní - Wespenbussard
Velekur kaspický - Kaspisches Königshuhn
Velekur kavkazský - Kaukasisches Königshuhn
Vlaštovka hnědá / Břehule hnědá - Steinschwalbe
Vlaštovka obecná - Rauchschwalbe
Vlaštovka pestrá - Fahlstirnschwalbe
Vlaštovka pohorská / Břehule skalní - Felsenschwalbe
Vlaštovka skalní - Rötelschwalbe
Vlaštovka stromová - Sumpfschwalbe
Vlha pestrá - Bienenfresser
Vlha východní - Smaragdspint
Vlha zelená - Blauwangenspint
Vlhovec žlutohlavý - Brillenstärling
Vodouš bahenní - Bruchwasserläufer
Vodouš břehoušovitý - Schlammtreter
Vodouš kropenatý - Waldwasserläufer
Vodouš malý - Terekwasserläufer
Vodouš rudonohý - Rotschenkel
Vodouš říční - Ostsibirischer Wanderwasserläufer
Vodouš šedý - Grünschenkel
Vodouš štíhlý - Teichwasserläufer
Vodouš tmavý - Dunkler Wasserläufer
Vodouš velký - Grosser Gelbschenkel
Vodouš žlutonohý - Gelbschenkel
Voduš Wilsonův - Einsamer-Wasserläufer
Volavka bílá - Silberreiher
Volavka červená - Purpurreiher
Volavka čínská - Bacchusreiher
Volavka popelavá - Graureiher
Volavka proměnlivá - Mangrovereiher
Volavka proměnlivá / Volavka zelenavá - Grünreiher
Volavka rusohlavá - Kuhreiher
Volavka stříbřítá - Seidenreiher
Volavka vlasatá - Rallenreiher
Vrabec domácí - Haussperling
Vrabec italský - Italiensperling
Vrabec moabský - Moabsperling
Vrabec plavý - Fahlsperling
Vrabec plavý - Steinsperling
Vrabec pokřovní - Weidensperling
Vrabec polní - Feldsperling
Vrabec pustinný - Wüstensperling
Vrabec skalní - Steinsperling
Vrabec žlutohrdlý - Gelbkehlsperling
Vrána černá / Vrána obecná černá - Rabenkrähe
Vrána šedá / Vrána obecná šedá - Nebelkrähe
Výr velký - Uhu
Výreček malý - Zwergohreule
Výreček plavý - Streifenohreule
Zedníček skalní - Mauerläufer
Zelenáček červenooký - Rotaugenvireo
Zelenáček kanadský - Schlichtvireo
Zelenáček žlutoprsý - Gelbkehlvireo
Zrzohlávka rudozobá - Kolbenente
Zvonek čínský - Chinagrünling
Zvonek zelený - Grünfink
Zvonohlík citrónový / Čížek citrónový - Zitronenzeisig
Zvonohlík syrský - Zederngirlitz
Zvonohlík zahradní - Girlitz
Zvonohlík zlatočelý - Rotstirngirlitz
Žluna šedá - Grauspecht
Žluna zelená - Grünspecht
Žluva hajní - Pirol

Vojtěch Kodet

14.11.2002
Počet názorů: 0 Přidat názor

Reakce čtenářů